Poemestiu

FESTIVAL DE POESIA DE L'EMPORDÀ

Assumpció Estarriol, Daniel Ferrer i Isern i Daniel Ruiz-Trillo

csun

Assumpció Estarriol

Des de fa molts anys la poesia és molt important a la meva vida, ocupa un lloc, un espai com la família, les amigues, els amics, la feina… És com tenir un paisatge on sé que puc anar a reposar, a refer-me, a escriure, a llegir o a escoltar altra gent que recita. Per això participo en els recitals de Poesia de Figueres, Navata, Pedret i Marzà i a tot arreu on em conviden.

M’agrada organitzar recitals i fa 12 anys amb un grup de gent portem a terme la Vetllada de Poesia a Avinyonet de Puigventós. També vaig formar part de l’organització de la “Nit de Poesia i Sentiments” amb col·laboració de l’ONG, A.C.A.S. i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, des de l’any 2003 al 2008.

He fet la lletra de la sardana “L’Empordanès” musicada per Joan Escapa, gravada en un CD per la Cobla Ciutat de Girona.

Vaig néixer el 18 de maig de 1951 a Girona, he viscut molts anys a Figueres i actualment visc Avinyonet de Puigventós.

Escric poemes des de que era molt i molt jove i, la meva poesia ha anat canviant amb mi, amb els anys les experiències i els sentiments.

A partir de l’octubre del 2010, ( la mort va entrar a casa a buscar el meu marit) la meva poesia ha canviat, no sé cap a on irà, però el que sí sé, és que és un camí, una manera de fer que m’acompanya i no em deixarà mai.

Daniel Ferrer Isern

Nascut a Figueres (Alt Empordà, Catalunya) l’any 1979, Daniel Ferrer va llicenciar-se en els estudis de Filologia Catalana el 2001. Actualment, treballa de professor de secundària a l’escola Paula Montal, de Figueres, i col·labora en algunes publicacions, com el setmanari Empordà i la Revista de Girona. A banda de fer esport i de passar estones amb la seva esposa i la seva filla, és un lector voraç, de la Bíblia i d’altres obres de la literatura universal i catalana, i un afeccionat a l’escriptura. De moment, ha vist publicades en forma de llibre tres de les seves obres: Els amics d’en Dalinet (Bròsquil, 2004), La terra de Lavínia (Brau, 2009) i Esperances (Òmicron, 2010), i actualment està preparant un quart volum integrat bàsicament per minirelats i contes molt breus.
Daniel Ferrer és un entusiasta de la literatura, perquè permet imaginar les històries i crear-ne de noves. La literatura és motor de més literatura. En canvi, avorreix el cinema, que ja dóna les imatges i la història fetes. Si hagués de triar tres obres d’entre les de la seva biblioteca, sembla clar que les que mai no agafen pols són la Bíblia (sobretot el llibre d’Isaïes, traduït pel filòleg Joan Ferrer), l’Odissea d’Homer traduïda per Carles Riba i El carrer estret de Josep Pla.
Daniel Ruiz-Trillo
Escriptor, professor, periodista i articulista. Dirigieix des del 2007 el setmanari digital El Demà. Ha publicat més de 300 articles d’opinió a El Punt, Hora Nova, Rubricata, Llengua Nacional, El 9 Nou, Directe i Opinió Nacional. Autor dels poemaris Truc curt, Sal i vi, Sonets sonats, Una estona de sal, Partícules i versos, Fibromiàlgia i tu i Recer de versos. Ha publicat reportatges de viatges a les revistes Ciutat Nova, ExcursionismeMón Inèdit. Verbívor, ha estat citat a Verbàlia i a verbalia.com i ha fet conferències sobre jocs de paraules. Actualment, edita versos.cat, Es Debat i El directori.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 21 Juliol 2012 by in 2012, Poetes participants.
%d bloggers like this: