Poemestiu

FESTIVAL DE POESIA DE L'EMPORDÀ

Marta Pérez, Marc Freixas i Montserrat Oriol

Marta_web

Ells actuaran al Poemestiu 2012.

Marta Pérez i Sierra

Vaig néixer a Barcelona l’any 1957, un 7 del 7.  He publicat un llibre de relats curts, I demà, l’atzar (Ed. Setzevents, 2009), i tres poemaris: Sexe Mòbil singular, SMS (Viena Edicions, 2002), Fil per randa (Ed. Bubok, 2008) i Dones d’heura (Pagès Editors, 2011), que va obtenir el Premi Jordi Pàmias 2010 de poesia a Guissona.

He guanyat altres premis: els Jocs Florals de Gràcia 1986, relats breus Tram 2007, narrativa curta Vila de Castellbisbal 2009, finalista Hiperbreus de Movistar 2009, menció especial Jordi Pàmias de poesia 2009, entre d’altres.

Des del meu web blog www.martaperezsierra.com  he col·laborat en diverses antologies poètiques, com Poems&Blogs (2010) i en el llibre de relats 365 contes, pendent de publicar. També participo en activitats poètiques amb altres blocaires des del meu blog de poesia http://didaletdivori.blogspot.com/. Escric a diferents blogs de poesia de la xarxa.

 Marc Freixas

Per començar, començarem dient que en Marc Freixas és un poeta de vers lliure i nu… fins i tot a voltes primitiu.No es sotmet a cap estructura regular, rítmica o mètrica, en la composició literària.Walt Whitman podria ser un dels seus referents a nivell internacional, tot i que reconeix haver llegit tan sols “Fulles d’herba” de l’esmentat autor.Miquel Martí i Pol és el seu predilecte si parlem de poesia catalana.Pel que fa al seu bagatge, podríem dir que el Marc ha estat escrivint des dels tretze o catorze anys sense descans, tot i que quan va començar amb una mica més de serietat va ser l’any 2004 quan va fer el primer poema per a la web de relatsencatala.cat.Ara ja n’hi té més de sis-cents de publicats.
En el primer disc d’en Cesk hi col.labora amb la lletra de la cançó “A Catalunya, el meu País” i en una part recitada de “No amaguis la llengua”, una cançó que també forma part del primer disc del cantautor.Alguns dels reconeixements obtinguts fins avui, són els següents :

-Edició del poema “El petit suís” al llibre de “La catalana de lletres 2003”
-Edició del poema “Tinc la vida a les mans” al llibre de “La catalana de lletres 2004”
-Tercer Premi Comarca de l’Anoia en la novena edició del Certamen Poètic de Santa Margarida de Montbui amb el poema “Llarg poema dedicat a Miquel Martí i Pol”
-Diploma d’honor en el PRIMER PREMI DE POESIA LO CÂNTICH (Revista digital de poesia, art i cultura) amb el poema “la casa de la llibertat”
-Ha col.laborat en el llibre de poemes “Foc entre dos blaus” del poeta de Prats de Lluçanès Vicenç Ambrós i Besa, on es va editar en l’epíleg un petit fragment de “Llençol blau cel de pau”.

Montserrat Oriol

Poeta de Darnius, gran activista cultural i promotora d’algunes de les activitats i festivals que es fan al poble. Ha guanyat diversos premis literaris a Perpinyà (Rosselló) i ha participat en tots els recitals organitzats per versos.cat a Darnius i els pobles del voltant. És una de les promotores del Poemestiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 21 Juliol 2012 by in 2012, Poetes participants.
%d bloggers like this: