Poemestiu

FESTIVAL DE POESIA DE L'EMPORDÀ

El festival

pmj

El Poemestiu (Festival de Poesia de l’Empordà) és un festival nascut el 2011, que té lloc entre juliol i agost a diversos municipis de l’Empordà: Navata, Darnius, Agullana, Capmany i Mollet de Peralada (celler La Vinyeta).  Altres anys, s’havia fet també a Taravaus, a Castelló d’Empúries, a Palamós… Hi participen entre 15 i 30 poetes catalans cada any, l’organitza l’Associació Cultural Poemestiu  i compta amb el suport d’ajuntaments empordanesos i el patrocini  dels premis per part del celler La Vinyeta. Tot maridant la poesia amb el paisatge i amb altres arts (música, pintura, còmic, circ, dansa, teatre…) el Poemestiu aposta per la poesia catalana i la fomenta amb: recitals de poesia, concerts de cançó, premis literaris, presentacions de llibres, exposicions…

Les principals característiques del Poemestiu són:

Un festival 100 % en català

El Poemestiu és un festival 100 % en català. Tots els poetes i tots els poemes són en català. A diferència d’altres festivals, fomenta la llengua catalana, la poesia catalana i la cultura catalana i col·labora amb la normalització lingüística.

Un festival independent

El Poemestiu és un festival pensat, fet i organitzat pels poetes, que són els que decideixen qui actua, sense cap pressió de cap grup mediàtic, polític, econòmic ni artístic.

Un festival gratuït

El Poemestiu és un festival gratuït i obert a tots els públics. A diferència de la majoria de festivals d’estiu, el Festival de Poesia de l’Empordà és totalment de franc, en tots els recitals i tots els espectacles (excepte els sopars de La Vinyeta).

Un festival solidari

El Poemestiu és un festival solidari, que recull, amb unes caixes instal·lades als recitals del festival, roba i aliments per a Càritas Figueres i que dóna suport a altres iniciatives solidàries.

Un festival amb paritat de gènere

El Poemestiu és un festival que no discrimina la dona, sinó que aposta fortament per la paritat de gènere, ja que la meitat dels artistes participants són poetesses. Algunes poetesses que hi han participat són: Sun Estarriol, Teresa Bosch, Marta Pérez i Sierra, Sònia Moll, Sònia Serrabao, Carme Pagès, Estel Vila, Montserrat Oriol, Júlia Costa, Rosa Maria Arrazola…

Un festival respectuós amb el medi ambient

El Poemestiu és un festival que no degrada el medi ambient, no és massiu ni massificat i té cura de l’entorn, de l’ambient i de tot allò que envolta el recinte on es fa.

Un festival itinerant

El Poemestiu és un festival que té lloc en diverses poblacions de l’Empordà durant un mes d’estiu. A vegades, són 4 poblacions, a vegades 5 o 6, depenent de l’any.

Deixa un comentari